lauantai 6. kesäkuuta 2015

Fasaanin munien haudonta onnistui!

Muutaman päivän vanhoja fasaaniuntuvikkoja
10.5. haudontaan laitetut fasaanin munat alkoivat kuoriutua aikataulussaan 2.6.  Viimeiset tipuset pääsivät nurkattomista huoneistaan 5.6. Haudonnassa oli kahden viikon ajalta kerätyt muna, joten aivan huipputulosta kuoriutumisessa ei odotettu. Lopulliseksi kuoriutumisprosentiksi (haudontaan laitetut/kuoriutuneet) saatiin 63%, johon olemme tyytyväisiä. Aina, kun tekee jotain ensimmäistä kertaa, on mukana jännitystä ja epävarmuutta onnistumisesta. Nyt koimme onnistumisen, mikä antaa rohkeutta tulevaan linnunkasvatustyöhön.

Meille tarjoutui myös mahdollisuus ostaa Pudasjärveltä Törmälän tilalta kolmekymmentä heidän hautomaansa fasaaniuntuvikkoa, jotka ikänsä puolesta sopivat hyvin liitettäväksi omaan parveemme. Nyt onkin fasaaninkasvatustilamme täydessä käytössä, joten on hyvinkin syytä tyytyväisyyteen. Kasvatamme poikaset kuusiviikkoisiksi, jonka jälkeen alamme myydä niitä istutettavaksi ja metsästettäväksi.

Pöytätavat on tällä veijarilla vielä opettelussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosittelen vanhempaa blogitekstiä

Tiuku oppi fasaanilla linnunhaukkujaksi

Suomenpystykorvanarttumme Tukkikankaan Tiuku on nyt reilun kolmen ja puolen vuoden ikäinen. Päättynyt metsästyskausi oli Tiukulle menestys....