torstai 23. huhtikuuta 2015

Kevään merkkejä

Kurki huutaa suolla ja pihakoivussa laulaa kevään ensimmäinen peipponen. Vaikka päivällä, auringon paistaessa, lämpötila nousee toiselle kymmenelle, yön kovettama aamuhanki kertoo, että yöpakkaset eivät ole vielä ohi.

Fasaanikanoille aika on epävarmaa. Ne tipauttavat munan silloin toisen tällöin, mutta varsinainen muninta pääsee vauhtiin vasta, kun yöpakkasten ote hellittää.

Suuressa fsaanitarhassamme asustaa lisäntymispuuhissa nyt seitsemän kanaa ja yksi kukko. Yksi kana jouduttiin siirtämään sisätiloihin lajitovereiden nokittua sen sellaiseen kuntoon, että katsoimme sen hengen olevan vaarassa. Toinen kukoista on "reservissä" pienemmässä ulkotarhassa siltä varalta, että ison tarhan kukko väsyy suurehkon haareminsa keskellä.

Säiden mukaan siis elämme, hyvin läheltä luonnon ihmeitä seuraten. Kun tarvittava määrä munia on saatu haudontaan, vapautuvat emolinnut myytäviksi. Varauksia otetaan jo vastaan, mutta tarkkaa myyntiajankohtaa emme voi vielä sanoa. Myös munia myymme siinä vaiheessa, kun oma tarve on täynnä.

Kevättä fasaanitarhalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti