perjantai 9. tammikuuta 2015

Kotalan tilan historiaa (lyhyesti)

Kolmen päivän vanha untuvikko
Emme mene Keskiajalle, emme edes viime vuosisadalle, vaan kelaamme ajan ratasta vajaan vuoden verran taakse päin, kun kertaamme Kotalan tilan historiaa. Nimittäin talvella 2014 kimposi ilmoille idea fasaanien kasvattamisesta oman koiraharrastuksen avuksi ja ehkä myös muiden harrastajien iloksi.

Useiden iltojen nettiopiskelujen ja tiedustelujen jälkeen Lumijoelta löytyi Ylilaurin fasaanitila, josta varattiin kolmekymmentä untuvikkoa. Vain kolmen päivän ikäisinä ne sitten saivat pahvilaatikkokyydin tänne Koillismaalle.

Jo alusta alkaen oli selvää, että fasaanien kasvattamisesta tehdään yritystoimintana, pientä tai suurempaa, se jää nähtäväksi. Jo olemassa olevaan Artis-toiminimeen rekisteröitiin kesällä 2014 aputoiminimeksi "Kotalan tila", jonka puitteissa eläinten kasvatusta on tarkoistus harjoittaa.

Kesän ja syksyn jälkeen fasaaneja oli jäljellä kaksi kukkoa ja kahdeksan kanaa, jotka talvehdittuaan suurimmassa tarhassamme jatkavat toivon mukaan sukua ja kartuttavat Kotalan tilan fasaanikantaa.


Fasaanikukko n. 3 kk ikäisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti